parfum online

Welke parfum?

Welk parfum voor welke huid?

Wil je jouw lief of een goede bekende een plezier doen? Koop parfum. Althans zo denken velen van ons. Waar we geen of nauwelijks rekening mee houden is het feit dat je niet zo maar parfum voor iemand kunt kopen. Parfum is een chemische substantie, die zich mengt met de zuurgraad van de huid. Niets vies, want dat heeft iedereen. Het is een normale gang van zaken. Maar wel iets om rekening mee te houden, want dat kan betekenen dat parfum, ook dure, anders gaat ruiken dan verwacht. Of zelfs de huid kan irriteren. Parfum kopen is iets heel persoonlijks. De kunst is om erachter te komen wat iemand al gebruikt. Want dat is de basis om verder te ontdekken. Een goede verkoopster kan van hieruit perfect de juiste parfum aanbieden. Durf te vragen, want de kans dat je met het perfect geschenk thuis komt, wordt zo vergroot.

Onze tips

  • Gaat het om iemand met een zachte, gevoelige huid? Dan moet de geur niet te sterk of overheersend zijn, maar eerder rustig.
  • Heeft de dame of heer in kwestie een wat glanzende huid, dan is fris het best.
  • Gaat het om een huid die makkelijk bruin wordt, dan kan elegant.
  • Heeft de huid van zichzelf een lichte tint dan is oriëntaals prima.

Natuurlijk zijn dit algemene opmerkingen, maar ze geven richting. Want laten we eerlijk zijn, koop je een verkeerd parfum, dan is dat zonde van zoveel geld.

Welke parfum je moet kopen, hangt dus af van het menstype en van het huidtype. Je hebt droge huid, vettige huid, jonge – of oudere huid. Of een vrouw is zwanger. Dat alles bepaalt hoe de geur zich ontwikkelt.

Weet je het niet dan kun je drie dingen doen.

  1. Zoals reeds gezegd, praat met de verkoopster en zorg voor details (type huid, wat wordt al gebruikt, leeftijd).
  2. Koop een proefflesje. Begin met een klein flesje eau de toilette die aansluit bij het huidtype. Zo krijg je informatie.
  3. Vraag als je het niet aandurft. Dat is misschien minder leuk, maar voorkomt dat je iets duurs koopt dat niet gebruikt wordt.