parfum online

Hoeveel parfum doe jij op?

Hoeveel parfum doe jij op?

Hoeveel parfum moet ik opdoen?

De vragen ‘Hoeveel parfum moet ik eigenlijk opdoen?’ en ‘Wanneer is het genoeg?’ worden heel vaak gesteld. Dat is volkomen logisch, omdat het inschatten van een hoeveelheid parfum heel lastig is. De houdbaarheid van een geur verschilt per huid (op een droge huid vervliegt parfum vaak sneller dan op een gehydrateerde huid) en per geur. Daarnaast is de geur van een eau de toilette minder sterk dan die van een parfum, waardoor de hoeveelheid parfum die je opdoet verschilt. Van eau de toilette kun je meer gebruiken dan van parfum; bij een parfum gebruik je al snel te veel. Vooral als je een bepaalde geur al langer draagt: zelf ruik je je parfum niet meer zo goed, maar anderen ruiken het wél! Om die reden is het voorkomen van het opspuiten van te veel parfum heel belangrijk. Dat doe je door te genieten van je parfum en tegelijkertijd te zorgen dat de geur niet overdadig aanwezig is.

Onze tips

  • Gelukkig zijn er aan- en afraders op het gebied van de hoeveelheid parfum die je het beste kunt gebruiken. We delen ze graag met je!
  • Spray niet te vaak. Een keer sprayen is, per lichaamsdeel (je hals, je decolleté, je polsen) is meer dan genoeg.
  • Gebruik parfum niet alleen in je hals, maar spuit het ook eens op je benen. In de zomer ruik je de geur dan steeds opnieuw.
  • Houd je flacon op een goede afstand van je lichaam: zo nevel je het parfum en verspreidt de geur zich beter.
  • Gebruik bodylotion (geurloos of in dezelfde geur als het parfum) als basis voor de geur. Zo hoef je minder te gebruiken omdat de geur minder snel vervliegt.
  • Spray voor een subtiele geur een wolkje parfum in de lucht. Loop er doorheen en draai een rondje. Zo verspreid je de geur en wordt je parfum nooit overdadig.
  • Als vuistregel kun je vier keer sprayen bij eau de toilette en twee keer bij parfum gebruiken. Maar let wel: de uiteindelijke hoeveelheid verschilt per huid, plaats van sprayen en per geur.