parfum online

Type huid

Jouw type huid en parfum

Wat is jouw type huid?

Voor veel vrouwen blijft hun huid een mysterie en dat terwijl een huidtype voor verzorgingsproducten doorslaggevend kan zijn. Bij elke huid horen bovendien specifieke parfum tips. Kijk daarom eerst eens goed naar je huid: wat voor huid heb jij? Huidtypen zijn op verschillende manieren te onderscheiden:

  • Op zongevoeligheid: van huidtype 1 (zeer licht, verbrand snel) tot 6 (donker, bruint snel);
  • Op mate van talgafscheiding: de normale huid, vette huid, droge huid en gemengde/gecombineerde huid;
  • Op gevoeligheid: van gevoelig (wordt snel rood) tot normaal (verdraagt veel).

Je type huid kun je gemakkelijk bepalen door na te gaan wat je ervaringen zijn. Verbrand je bijvoorbeeld altijd, of bruin je wel langzaam mits je je goed insmeert? In het laatste geval heb je niet huidtype 1, maar zit je waarschijnlijk ergens bij type 2 of 3. Je zongevoeligheid is ook afhankelijk van je huids- en oogkleur. Heb je blond haar en lichte ogen, dan heb je waarschijnlijk type 1 of 2. Puistjes kunnen duiden op een vette of gemengde huid, terwijl schilfertjes op een droge huid wijzen.

Onze tips voor jouw type huid en parfum

Elk huidtype vraagt om specifieke parfum tips. En die geven we je graag!

  • Pas bij een gevoelige huid op met het sprayen van parfum op snel geïrriteerde delen, bijvoorbeeld de hals of de nek. Het is minder belastend voor je huid om te sprayen op je polsen of in je haar.
  • Een vette huid kan ervoor zorgen dat je parfum gaat glijden, waardoor je minder lang kunt genieten van je geur. Spray je parfum op de drogere delen van je lichaam, bijvoorbeeld op je schouders in plaats van op je decolleté.
  • Heb je een zongevoelige huid, spray parfum dan niet op de delen die je blootstelt aan de zon. Gebruik de parfum juist op je kleding of in je haar!
  • Tot slot: iedere huid (de structuur, de gevoeligheid en de zuurgraad ervan) verschilt. Maar bij elke huid passen parfum tips en een geur die bij jouw huid past zit er zeker tussen!