parfum online

Do’s and don’ts

Do’s and don’ts: herkenbaar?

Iedereen kent het wel: je ziet in je kast een parfum staan dat je lang met veel plezier gebruikt hebt. Met deze goede herinnering spuit je het opnieuw op, maar tot je teleurstelling ontdek je dat het lang niet zo lekker ruikt als je in gedachten had… Ook herkenbaar: je vindt dat een vriendin heerlijk ruikt en vraagt welk parfum ze draagt. In de winkel zie je het flesje direct staan dus je rekent het af. Eenmaal thuis blijkt de geur heel anders dan je gedacht had: je vindt ’t tegenvallen! Jammer, maar het komt vaak voor op het gebied van parfum. Om je te behoeden voor miskopen en je zo lang mogelijk te laten genieten van je favoriete geuren geven we je de laatste tips over do’s and don’ts wat parfums en eau de toilettes betreft!

Onze tips: do’s and don’ts op parfumgebied

Gelukkig zijn er heel veel tips om missers op parfumgebied te vermijden en om altijd de beste koop te doen. Onze tips?

  • Bewaar je parfums op een koele, donkere en droge plaats. Veel mensen zetten parfum op een voor hen logische plek, bijvoorbeeld in de badkamer. Maar omdat dat een droge en vaak warme ruimte is, gaat de kwaliteit van het parfum hard achteruit.
  • Koop nooit zonder nadenken hetzelfde parfum als je vriendin, moeder of zus. Niet omdat je niet hetzelfde parfum mag dragen, maar omdat een geur op elke huid anders ruikt! Dat komt door de zuurgraad en de natuurlijke geur van je eigen huid. Die verschilt per persoon.
  • Spuit geen parfum op je lichaam als je in de zon gaat. Daar kun je vervelende gebleekte plekken en huidirritaties aan overhouden.
  • Gebruik bodylotion onder je parfum als je een erg droge huid hebt. Zo ruik je je parfum langer!
  • Loop voor een subtiel geuraccent door parfum dat je in de lucht gesprayd hebt heen.
  • Breng parfum, vooral op zomerse dagen, naast in je hals en op je polsen ook aan in je knieholtes. Daardoor geniet je de hele dag van je lievelingsgeur!